Årets sista lopp

Kl 10.10 lämnade jag och ytterligare ca 30 löpare/cyklister Kronprinsen i Malmö för att springa/cykla till Barn- och ungdomssjukhuset i Lund. Loppet (som var helt ideellt) arrangerades av Katarina och syftade till att samla in julklappar, ugglor och pengar till barnen på Avd 62 (neurologi, reumatologi, ortopedi) med hopp om en lite roligare jul.

Samling och genomgång på Kronprinsen i Malmö

Planen var att vi skulle hålla ca 6:00 min/km vilket man får se som ganska behagligt snacketempo. Första milen kändes som 2 km och det blev mycket trevligt snack i klungan. Vid Burlöv Center mötte ytterligare löpare upp. När de nya friska benen kom in i gruppen så ökade tempot något och jag fick trycka på lite för att hänga på.

På väg in i Åkarp

I Åkarp väntade en trevlig överraskning i form av glögg och pepparkakor. Jag njöt lite väl mycket av trevligheterna och missade när huvudklungan drog vidare. Blev lite ensamt men ändå trevligt över åkrarna innan jag kom ifatt vid St. Lars.

Glögg och pepparkakor i Åkarp

Glögg och pepparkakor i Åkarp

I Lund blev det en väldigt trevlig runda längs med ån och sedan genom Klostergårdens IP och stadsparken. Därefter sprang vi förbi domkyrkan innan vi vek av upp mot sjukhusområdet.

Ankomst vid BUS

Ankomst vid BUS

Totalt samlades 10 270 kr och en hel del leksaker in, som överlämnades till när vi anlände. Hoppas de kan göra julen på sjukhuset lite trevligare!
IMG_20141207_123132

Utöver insamlingen till barnen fick vi själva en del motion, ca 22 km blev det (d.v.s. drygt en halvmara). Detta kan ha varit det trevligaste lopp jag deltagit i! Stort tack till Katarina som organiserat det hela! Ser fram emot nästa år!

Karta

Tempo