Isklar Norseman Xtreme Triathlon Lottery

Igår öppnade lotteriet där man kan vinna en startplats till en av värdens tuffaste triathlontävlingar, Isklar Norsman. Totalt finns 310 platser varav ca. 250 startar. Vi icke-norska män slåss om 100 st platser. Ja, jag har anmält mig till lotteriet…

Det tuffa med tävlingen, utöver att den är på Ironman distans (3860 meter simning, 180 km cykel och 42,2 km löpning), är att banan är extremt kuperat med 5000 stigningsmeter under cyklingen och löpningen. Även vädret kan vara riktigt tufft med rejäl vind och varierande temperatur. Tävlingen startar i Eidfjord och avslutas på Mt. Gaustatoppen (om man är snabb och vädret tillåter). Av säkerhetsskäl släpps endast 160 deltagare upp på toppen och resterande går i mål 10 km tidigare.

Jag har svårt att motivera mig till att endast förbättra mina tider på olika distanser. Istället behöver jag tävlingar där jag inte vet om jag kommer ta mig i mål. Detta är definitivt en sådan tävling! Optimalt vore det om jag nästa år vann en startplats till 2016 års tävling, så att jag under nästa år kan fokusera på sprint och att komma igång ordentligt med långdistanslöpningen efter mina knä- och fotproblem.

En liten film från årets tävling:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *