Race report Vansbro Triathlon

Anlände till Vansbro under fredagkvällen för att hämta ut startkuvert som bl.a. visade sig innehålla en härligt rosa simmössa :). Därefter begav vi oss till vårt boende i Säfsen där vi laddade med spagetti och köttfärssås, snackade en del skit och pillade på cyklarna. Samanlagt var vi åtta personer som delade boende varav tre tävlade för Triathlon Väst, en skulle simma tjejsimmet och resten utgjorde supporterskaran. Blev tyvärr inte så mycket sömn innan det var dags för frukost. Försökte trycka i mig så mycket energi som möjligt och gjorde även en bacon-ägg-majonnäs-smörgås som jag satte i mig tillsammans med en Coca Cola en timme innan loppet.

Var inga konstigheter med incheckning av cykel eller förberedelser av växlingsplatsen. Kände att jag börjat få in rutin på detta efter två tävlingar samt träningarna på Ribban. Tyvärr kunde jag konstatera att jag var ensam deltagare från Heleneholms IF Tri team. Pre-race mötet sköts upp av okänd anledning och när det väl var avklarade hade det börjat bli lite ont om tid för att hinna gå på muggen, dra på sig våtdräkten och bege sig bort till starten (som flyttats på grund av jordskred).

Simningen (00:46:15)

Efter lite stressande och en lång kö var jag äntligen nere i vatten och hann göra ett snabbt insim innan det var dags för start. La mig ganska lång ut i älven och undvek därmed den värsta trängseln. Vattentemperaturen låg på ca 16 grader vilket passade mig perfekt och för att vara västerdalälven var det hyfsad sikt. Första 900 m (som är motströms) var ganska tuffa men efter vändningen blev det desto skönare simning. Hade fasat rejält för simningen, men det hela flöt på ganska bra (med undantag för några kallsupar på slutet) och snart var det dags för T1.

89ab90e59be04aca9bfed9968c56b1ed

T1 (00:05:15)

Ganska lång löpning till växlingsområdet, men väl där var det inga konstigheter. Fick med mig det jag skulle och blev taggad av den påhejande folksamlingen som var koncentrerad till växlingsområdet.

Cyklingen (02:55:45)

Hade bestämt mig för att försöka snitta 30 km/h. Cyklingen tog plats på en ganska platt trevarvsbana. Det blåste en del, så det blev till att ligga i de nyligen monterade tempobågarna och försöka trycka på så mycket som möjligt utan att bygga mjölksyra. I och med att banan var så kort blev det lite stockning vid de två vändpunkterna, men överlag kändes cyklingen riktigt bra. Fyllde på med energi och vätska i form av vatten, saft och ambrosiakakor.

T2 (00:03:08)

Lyckades få till en hyfsat snabb växling. Inga konstigheter här heller.

Löpning (02:02:47)

Kan sammanfattas med ett ord: AJ! Kände redan efter några hundra meter att det högg till långt upp utmed sidorna i ryggen. Musklerna i ryggen krampade och jag fick slå av rejält på tempot för att överhuvudtaget kunna uthärda smärtan. Löpningen skedde på en platt trevarvasbana med bara två energi/vätskedepåer. I gassande solsken var detta på tok för lite, men som tur var hade några åskådare dragit fram vattenslangar och sprutade vatten på de som behövde det. Ryggsmärtorna var sjukt frustrerande, då jag hade så mycket energi kvar som jag inte kunde få ut. Var riktigt skönt att komma i mål, få medaljen och en kram av Claes Björling!

f2a739b49eee4e9586a023db4380f75e

Sammanfattningsvis är jag nöjd med insatsen och att ha klarat mitt mål på sex timmar med sluttiden 05:53:09. Energin räckte hela vägen med råge. Nu var det bara hem och börja ladda inför Vansbrosimningen som gick dagen efter och där det blev en sluttid på 00:59:34. Det som känns bäst efter helgens tävlingar är att jag övervunnit min rädsla för simmomentet. Simträningarna med Louise och Charlotte har verkligen gjort nytta (även om jag fortfarande har en hel del att förbättra)! Boendet i Säfsbyn kan förövrigt rekommenderas!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *