Om Fredrik

”Pain is weakness leaving the body”

Efter många år med studier och eftersatt träning bestämde jag mig för att 2012 genomföra En Svensk klassiker. Samma år genomförde jag även min första triathlontävling, Malmö Triathlon på olympisk distans (1500 meter simning, 40 km cykling och 10 km löpning). Simningen var den största utmaningen och för att försöka förbättra min teknik så gick jag med i Heleneholms IF Tri Team. Jag gillade verkligen variationen i träning som triathlon innebär och under 2013 bestämde jag mig för att genomföra fyra av de vanligaste triathlondistanserna:

  • Motionssprint (400 meter simning, 20 km cykling och 5 km löpning)
  • Olympisk (1500 meter simning, 40 km cykling och 10 km löpning)
  • Halv Ironman (1930 meter simning, 90 km cykel och 21,1 km löpning)
  • Ironman (3860 meter simning, 180 km cykel och 42,2 km löpning)

Race report från Halv Ironman (Vansbro Triathlon) och Ironman (Ironman Kalmar/Sweden) finns att läsa för den som orkar.

Målgång Ironman Kalmar/Sweden 2013

Min kommande satsning är främst på sprintdistansen. Tycker helt enkelt detta är den roligaste distansen! Samtidigt gillar jag utmaningar och det långsiktiga målet är att genomföra Isklar Norseman Xtreme Triathlon. Det är ett lopp på Ironman distans, men med simning i en 14 gradig fjord och med 5000 stigningsmeter under cyklingen och löpningen(!).

När jag inte simmar, cyklar eller springer, så är jag gärna ute på havet och kitesurfar. Gick en kurs med Kitelife 2010 och jag var fast direkt! Det är en helt underbar känsla att ha kontroll över den enorma kraft draken genererar och att mer eller mindre flyga fram över havet.

Kite Kite2

 

One thought on “Om Fredrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *